Pilates Works logo

30 maart Yin Yoga & 7 april Easter Towel Mat

22 maart 2021
Unnamed

Online Yin Yoga Stretch les op dinsdag 30 maart om 19.30u

Yin Yoga is een rustige maar toch intensieve vorm van yoga waarbij de houdingen een langere tijd (van 3 tot 5 min) worden aangehouden. Hierdoor rekt en stimuleert men bindweefsel. Gewrichten worden actiever en beweeglijker en er ontstaat meer ruimte en ontspanning in het lichaam. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle hedendaagse leven en deze yogavorm heeft een meditatief en rustgevend effect.

Iedereen kan zonder ervaring deze les volgen en het kan een goede aanvulling op je Pilates zijn.

Leg je mat op een rustige warme plek en leg een aantal kussens en een grote badhanddoek in de buurt. Heb je yoga props dan kan je een bolster en yoga blokken gebruiken.

Boeken kan zoals steeds met je matkaart via Momoyoga.


Easter TOWEL MAT tijdens de eerste week van de paasvakantie

Tijdens de eerste week van de paasvakantie gaat er alleen een ‘Easter TOWEL MAT’ door op woensdag 7 april om 18.30u.

Dit is een extra lange online les van 1u15, open level, dus voor alle niveaus toegankelijk. Voor deze les heb je enkel een badhanddoek nodig. We doen de basic/intermediate MAT met allerlei variaties op de oefeningen met een handdoek.

Je kan deze MAT les boeken via ons online boekingssysteem.

We verwachten je terug bij Pilates Works in de studio!

17 augustus 2020
Studio PW leguit 1

Na een weldoende vakantie is de PW studio klaar om aan een nieuw seizoen te beginnen!

Vanaf zaterdag 5 september is er een nieuw uurrooster en starten we de MAT en TOWER lessen terug op in de PW studio. Een aantal MAT lessen zullen blijven doorgaan online via Zoom.

Om tegemoet te komen aan de corona maatregelen wordt in de studio het aantal plaatsen beperkt tot 8 voor de MAT en 5 voor de TOWER lessen. (Online max. 10)

Deze groepslessen zullen voortaan alleen nog online geboekt kunnen worden via een nieuw boekingsysteem.

Personal training (privé, duet, trio) gaat zoals gewoonlijk door op afspraak in de studio.

We hopen iedereen terug te verwelkomen in de studio voor een fijne en veilige Pilates sessie!

Pilates Works zoomt verder in juli en augustus

29 juni 2020
Foto mail Leguit

Tot 18 juli en vanaf 17 augustus gaan er 3 matlessen per week door via Zoom op:

 • woensdag om 18.30u
 • donderdag om 10u
 • zaterdag om 11u

De privé-, duet- en trio lessen gaan zoals gewoonlijk door op afspraak.

Inschrijven kan enkel via mail naar info@pilatesworks.be

De studio zal gesloten zijn van zondag 19 juli t.e.m. zondag 16 augustus. Er zijn ook geen online Zoom lessen tijdens deze periode.

Eind augustus delen we nog mee hoe we de MAT en TOWER lessen opnieuw gaan opstarten, afhankelijk van de maatregelen van de overheid op dat moment. De lessen zullen uitsluitend op inschrijving zijn met een beperkt aantal deelnemers om aan alle veiligheidsvoorschriften te
voldoen. We houden je op de hoogte!

Pilates Works heropent op 15 juni op een nieuwe locatie

05 juni 2020
Leguit

We hebben tijdens de coronacrisis zeker niet stilgezeten en hebben de PW studio verhuisd naar een nieuwe locatie: Leguit 15, op een paar honderd meter van ons vorig adres.

We zijn momenteel nog alles aan het klaarmaken om op een veilige manier te kunnen heropenen. Op maandag 15 juni starten we opnieuw met privé- en duetlessen, de Tower en matlessen worden pas op een latere datum hervat.

Nog zeker tot eind juni gaan onze dagelijkse matlessen door via Zoom zoals de afgelopen maanden. We zijn eveneens aan het bekijken om dit te blijven doen in combinatie met matlessen in de studio.

We kijken er naar uit jullie in de nieuwe studio te verwelkomen!

Dagelijkse online matlessen tot eind juni

18 mei 2020
Online Pilates MAT

Nog zeker tot eind juni gaan onze dagelijkse matlessen door via Zoom zoals de afgelopen maanden.

We zijn eveneens aan het bekijken om dit te blijven doen in combinatie met matlessen in de studio.

De MAT lessen gaan nog steeds online door op:

 • maandag om 10:00u
 • dinsdag om 18:30u
 • woensdag om 18:30u
 • donderdag om 10:00u
 • vrijdag om 12:15u
 • zaterdag om 11:00u
 • zondag om 10:45u

De mat- en privélessen gaan online door via het Zoom video platform.

Ook online privélessen MAT kunnen nog steeds op afspraak geboekt worden en duren 40 minuten.

Je kan enkel inschrijven via mail op info@pilatesworks.be

De zoom app kan je gratis downloaden en installeren via https://zoom.us/download

De software is verkrijgbaar voor mac en windows (zoom client for meetings), werk je liever via je iPad, Iphone of Android table of phone gebruik dan de Zoom mobile apps. (via de Apple store of Google play).

Je krijgt van ons ongeveer een half uur voor het begin van de les een mail met daarin een link naar de video sessie. De link zal automatisch openen in de Zoom app. Op de Zoom site staat een video met hierover alle uitleg.

Prijzen

Voor de MAT les kan je je matkaart gebruiken, koop een 5-lessenkaart aan 80€ of betaal 17€ per losse les.

Voor de privélessen MAT is het 44€ voor een losse les, een pakket van 3 lessen voor 126€ of een pakket van 6 lessen voor 240€. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Enkele reacties

En ja ik blijf zeker de lessen meedoen, vind het eigenlijk heel tof op deze manier, werkt goed en jij doet dit echt super om zo via scherm iedereen te volgen en zelf persoonlijke instructies te geven!
Mirjam

Zeer goede les gisteren, je doet dat steeds beter en beter, en het was al prima vanaf het begin :)!
Joris

2 extra TOWER lessen & 2 MAT lessen op zaterdag

01 maart 2020
Pilates Works 8560

Na de Krokusvakantie wordt het uurrooster aangepast.

 • de MAT interm/adv op woensdag om 10u wordt een TOWER basic (vanaf 4/3)
 • de MAT basic/interm op donderdag om 9.30u wordt een TOWER basic (vanaf 5/3)
 • op zaterdag vervalt de MAT basic om 10u, welkom in de matlessen om 11u en 12u (vanaf 7/3)

Gelieve voor de TOWER lessen op voorhand in te schrijven!

2 Mei: International Pilates Day

05 mei 2015
Pilates mas

Op 2 mei 2015 was het International Pilates Day en ter ere van de gelegenheid organiseerde Pilates Works een les in open lucht aan de voet van het MAS (Museum aan de stroom) in Antwerpen. Zo'n 26 dappere zielen kwamen opdagen en deden een matles van een uur onder een schuchter lentezonnetje. Het hele gebeuren werd geweldig gesmaakt door alle aanwezigen dus dit wordt zeker nog eens vervolgd.

Interview met Ann op Pilates Glossy

09 juli 2014
IMG 0464

Ann gaf een lang interview op de Nederlandse Pilates nieuws site Pilatesglossy.nl.

Daarin heeft ze het o.a. over haar kennismaking met de Pilates techniek, het oprichten van de Pilates Works studio en het opstarten van een eigen Pilates opleiding.

Pilates voor mannen: 2 boeken bekeken

20 april 2010
Pilates Works 8028

Hoewel Joseph Pilates, zoals veel van zijn eerste clientèle, een man was (duh!) en zijn methode zeker ook voor mannen bedoeld had, lijkt Pilates in deze tijden vooral populair te zijn bij vrouwen. De meeste Pilates studios worden door en voor vrouwen gerund en het feit dat het enige Pilates tijdschrift op de markt, Pilates Style, gemakkelijk te verwarren is met de Cosmopolitan maakt de dingen er niet eenvoudiger op.

Mannen kunnen echter veel baat vinden bij Pilates, hetzij als een op zich staande trainingsmethode, hetzij als aanvulling op andere sporten zoals tennis, hardlopen, gewichtheffen of golf.

2 recente Pilates boeken richten zich specifiek op dit verwaarloosde mannelijk segment van de Pilates bevolking. We namen beide boeken door, hier zijn onze bevindingen:

Complete Pilates for men book cover

The complete book of Pilates for men is vooral een zeer duidelijk en helder geschreven boek: elke oefening wordt zeer gedetailleerd uitgelegd met duidelijke illustraties. Ook veel aandacht voor het mentale aspect van Pilates en hoe de oefeningen aan te passen aan individuele vereisten (een kwetsure bv.). Het boek bevat oefenschema's voor beginners, intermediate en advanced mat en reformer on the mat oefeningen. Een hoofdstuk over hoe de oefeningen aan te passen voor mensen met een problematische rug, schouder of nek rond dit boek mooi af. Geen enkel boek vervangt trainen met een certified instructor maar het Complete book of Pilates for men is een goeie kennismaking voor nieuwelingen en kan eveneens dienen als een naslagwerk voor meer gevorderde Pilates beoefenaars. Van harte aanbevolen.

The complete book of Pilates for men, Daniel Lyon
ISBN-13: 978-0060820770

Pilates for men book cover

Pilates for men benadert Pilates op een heel andere manier en brengt een mix van klassieke Pilates oefeningen met meer traditionele gymoefeningen. Een oefening mengt bv.de Scissors (een deel van de klassieke Stomach series) met een bankdrukbeweging met halters. Pilates puristen zullen hier hun bedenkingen bij hebben, maar we kunnen ons wel voorstellen dat mannen deze aanpak wel zien zitten. Het boek bevat verscheidene oefenprogramma's en legt alle oefeningen goed uit maar vergeet wel dingen te vermelden zoals correcte ademhaling en het mentale aspect van Pilates. Samengevat, hoewel het geen slecht boek is, is het toch meer een fitness boek dan een echt Pilates boek.

Pilates for Men, E. McNergney & Andrew Flach
ISBN-13: 978-1578261871