Pilates Works logo

PROMO - Boek een TOWER aan de prijs van een MAT

02 mei 2024
TOWER 6558

Gebruik kortingscode TOWER024 bij aankoop van een losse TOWER les

Heb je nog nooit een TOWER les gevolgd bij Pilates Works? Heb je minstens 6 maanden ervaring in de Pilates MAT?

Dan kan je van dinsdag 26 maart t.e.m. donderdag 20 juni tot 2 keer een TOWER les volgen aan de prijs van een MAT les.

De TOWER is een groepsles met min. 3 en max. 5 deelnemers.

Deze les bestaat uit MAT oefeningen en oefeningen aan de TOWER. De TOWER laat een grotere variatie van oefeningen toe en geeft je de kans om te werken met ‘springs’. Het werken met ‘springs’ geeft een nieuwe dimensie aan de MAT oefeningen en introduceert tegelijkertijd een hele reeks unieke oefeningen. De TOWER is ook uitstekend als afwisseling en aanvulling op de MAT.

De TOWER lessen gaan door op:

 • Maandag TOWER basic/intermediate - 18u
 • Dinsdag TOWER basic/intermediate - 10u
 • Woensdag TOWER intermediate/advanced - 18u
 • Donderdag TOWER intermediate/advanced - 12u
 • Vrijdag TOWER intermediate/advanced - 10u

Check ons uurrooster op https://www.momoyoga.com/pilat...

Leer lesgeven in de klassieke Pilates methode - MAT level 1 & 2

22 februari 2024
MA Tlevel1

De eerstvolgende Pilates MAT level 1 opleiding gaat door op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 in de Pilates Works studio in Antwerpen. Alle info en voorwaarden om met de opleiding te starten vind je op onze website.

Deel 2 van de opleiding, Pilates MAT level 2 opleiding, gaat door op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024. Meer info vind je op onze website.

Beide opleidingen worden gegeven door Ann.

Pilates MAT opleiding Level 1

29 september 2023
90 DC7586 28 BA 49 D9 9177 307208 B3 A15 D

Leer lesgeven in de klassieke Pilates methode ontwikkeld door Joseph H. Pilates.

De opleiding start met het aanleren van de beginners MAT oefeningen - de basis van de klassieke Pilates methode. Je leert de oefeningen met precisie en controle uit te voeren én te ontleden.

In het theoretisch gedeelte gaan we dieper in op de 6 basisprincipes van de Pilates methode (concentration, centering, control, breathing, precision, flow) en andere kernbegrippen zoals de ‘Pilatesbox’, ‘Powerhouse'...

 • Elk aspect van het geven van een geslaagde les komt aan bod:
 • een grondige analyse van elke oefening
 • het opbouwen van een volledige les
 • het aangeven van correcties
 • het begeleiden van een groep (en/of individuele klant)

De vereisten waaraan je als deelnemer moet voldoen en alle verdere info kan je vinden op de website.

Boek je MAT & TOWER lessen online voor seizoen 2023-2024!

16 augustus 2023
IMG 8539

Alle MAT & TOWER lessen starten terug op woensdag 16 augustus! De lessen kan je enkel online boeken via: https://www.momoyoga.com/pilat...

Pilates Works heropent op 15 juni op een nieuwe locatie

05 juni 2020
Leguit

We hebben tijdens de coronacrisis zeker niet stilgezeten en hebben de PW studio verhuisd naar een nieuwe locatie: Leguit 15, op een paar honderd meter van ons vorig adres.

We zijn momenteel nog alles aan het klaarmaken om op een veilige manier te kunnen heropenen. Op maandag 15 juni starten we opnieuw met privé- en duetlessen, de Tower en matlessen worden pas op een latere datum hervat.

Nog zeker tot eind juni gaan onze dagelijkse matlessen door via Zoom zoals de afgelopen maanden. We zijn eveneens aan het bekijken om dit te blijven doen in combinatie met matlessen in de studio.

We kijken er naar uit jullie in de nieuwe studio te verwelkomen!

Dagelijkse online matlessen tot eind juni

18 mei 2020
Online Pilates MAT

Nog zeker tot eind juni gaan onze dagelijkse matlessen door via Zoom zoals de afgelopen maanden.

We zijn eveneens aan het bekijken om dit te blijven doen in combinatie met matlessen in de studio.

De MAT lessen gaan nog steeds online door op:

 • maandag om 10:00u
 • dinsdag om 18:30u
 • woensdag om 18:30u
 • donderdag om 10:00u
 • vrijdag om 12:15u
 • zaterdag om 11:00u
 • zondag om 10:45u

De mat- en privélessen gaan online door via het Zoom video platform.

Ook online privélessen MAT kunnen nog steeds op afspraak geboekt worden en duren 40 minuten.

Je kan enkel inschrijven via mail op info@pilatesworks.be

De zoom app kan je gratis downloaden en installeren via https://zoom.us/download

De software is verkrijgbaar voor mac en windows (zoom client for meetings), werk je liever via je iPad, Iphone of Android table of phone gebruik dan de Zoom mobile apps. (via de Apple store of Google play).

Je krijgt van ons ongeveer een half uur voor het begin van de les een mail met daarin een link naar de video sessie. De link zal automatisch openen in de Zoom app. Op de Zoom site staat een video met hierover alle uitleg.

Prijzen

Voor de MAT les kan je je matkaart gebruiken, koop een 5-lessenkaart aan 80€ of betaal 17€ per losse les.

Voor de privélessen MAT is het 44€ voor een losse les, een pakket van 3 lessen voor 126€ of een pakket van 6 lessen voor 240€. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Enkele reacties

En ja ik blijf zeker de lessen meedoen, vind het eigenlijk heel tof op deze manier, werkt goed en jij doet dit echt super om zo via scherm iedereen te volgen en zelf persoonlijke instructies te geven!
Mirjam

Zeer goede les gisteren, je doet dat steeds beter en beter, en het was al prima vanaf het begin :)!
Joris

2 Mei: International Pilates Day

05 mei 2015
Pilates mas

Op 2 mei 2015 was het International Pilates Day en ter ere van de gelegenheid organiseerde Pilates Works een les in open lucht aan de voet van het MAS (Museum aan de stroom) in Antwerpen. Zo'n 26 dappere zielen kwamen opdagen en deden een matles van een uur onder een schuchter lentezonnetje. Het hele gebeuren werd geweldig gesmaakt door alle aanwezigen dus dit wordt zeker nog eens vervolgd.

Interview met Ann op Pilates Glossy

09 juli 2014
IMG 0464

Ann gaf een lang interview op de Nederlandse Pilates nieuws site Pilatesglossy.nl.

Daarin heeft ze het o.a. over haar kennismaking met de Pilates techniek, het oprichten van de Pilates Works studio en het opstarten van een eigen Pilates opleiding.

Pilates voor mannen: 2 boeken bekeken

20 april 2010
Pilates Works 8028

Hoewel Joseph Pilates, zoals veel van zijn eerste clientèle, een man was (duh!) en zijn methode zeker ook voor mannen bedoeld had, lijkt Pilates in deze tijden vooral populair te zijn bij vrouwen. De meeste Pilates studios worden door en voor vrouwen gerund en het feit dat het enige Pilates tijdschrift op de markt, Pilates Style, gemakkelijk te verwarren is met de Cosmopolitan maakt de dingen er niet eenvoudiger op.

Mannen kunnen echter veel baat vinden bij Pilates, hetzij als een op zich staande trainingsmethode, hetzij als aanvulling op andere sporten zoals tennis, hardlopen, gewichtheffen of golf.

2 recente Pilates boeken richten zich specifiek op dit verwaarloosde mannelijk segment van de Pilates bevolking. We namen beide boeken door, hier zijn onze bevindingen:

Complete Pilates for men book cover

The complete book of Pilates for men is vooral een zeer duidelijk en helder geschreven boek: elke oefening wordt zeer gedetailleerd uitgelegd met duidelijke illustraties. Ook veel aandacht voor het mentale aspect van Pilates en hoe de oefeningen aan te passen aan individuele vereisten (een kwetsure bv.). Het boek bevat oefenschema's voor beginners, intermediate en advanced mat en reformer on the mat oefeningen. Een hoofdstuk over hoe de oefeningen aan te passen voor mensen met een problematische rug, schouder of nek rond dit boek mooi af. Geen enkel boek vervangt trainen met een certified instructor maar het Complete book of Pilates for men is een goeie kennismaking voor nieuwelingen en kan eveneens dienen als een naslagwerk voor meer gevorderde Pilates beoefenaars. Van harte aanbevolen.

The complete book of Pilates for men, Daniel Lyon
ISBN-13: 978-0060820770

Pilates for men book cover

Pilates for men benadert Pilates op een heel andere manier en brengt een mix van klassieke Pilates oefeningen met meer traditionele gymoefeningen. Een oefening mengt bv.de Scissors (een deel van de klassieke Stomach series) met een bankdrukbeweging met halters. Pilates puristen zullen hier hun bedenkingen bij hebben, maar we kunnen ons wel voorstellen dat mannen deze aanpak wel zien zitten. Het boek bevat verscheidene oefenprogramma's en legt alle oefeningen goed uit maar vergeet wel dingen te vermelden zoals correcte ademhaling en het mentale aspect van Pilates. Samengevat, hoewel het geen slecht boek is, is het toch meer een fitness boek dan een echt Pilates boek.

Pilates for Men, E. McNergney & Andrew Flach
ISBN-13: 978-1578261871