Pilates Works logo

Joseph pilates 1

Over Joseph Pilates..

Pilates is een methode voor het trainen van het hele lichaam die in het begin van de vorige eeuw werd ontwikkeld door Joseph H. Pilates.

Hij was een van de pioniers van wat we tegenwoordig met een brede term ‘fitness’ noemen. In zijn methode en publicaties legde hij reeds in de jaren ’30 de link tussen lichaamsbeweging, correcte ademhaling en lichaamshouding enerzijds en algemeen geestelijk en lichamelijk welzijn anderzijds.

Pilates studio

Waarom Pilates?

De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Op die manier krijgt men een sterk 'centrum' , wat Joseph Pilates het ‘Powerhouse’ noemde, van waaruit men de rest van het lichaam kan aanpakken. Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan beoefend worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaring. De Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en -versoepelende oefeningen, maar liefst 500, waarvan een gedeelte bestaat uit grondoefeningen en een gedeelte uit oefeningen aan speciaal ontworpen toestellen.

De voordelen van Pilates training zijn dan ook talrijk: een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling, het ontwikkelen van sterke èn soepele spieren zonder bulk, spierpijn of blessures.

“Ik combineer Pilates met yoga en zwemmen. Pilates helpt me ontzettend met mijn ademhaling en positie in het water tijdens het zwemmen. Tijdens yoga helpt het om me meer bewust te zijn van mijn lichaam en dat ik niet over mijn grens ga.”

— Bela