Pilates Works logo

Moet ik me op voorhand inschrijven voor de lessen?

Alle 'Personal Training' lessen (privé, duet, trio) en Solo Training - gebeuren op afspraak via mail.

Voor de TOWER en MAT lessen (in de studio en online) moet je op voorhand inschrijven. Je kan enkel inschrijven via ons online boekingssysteem Momoyoga. Het rooster voor de groepslessen vind je ook op onze uurroosterpagina.

Voor deze lessen zijn de plaatsen beperkt. Elke les die later dan 24 uur voor de aanvang van de les wordt afgezegd zal worden aangerekend. De MAT en TOWER lessen gaan pas door met een min. van 3 deelnemers.

Welke lessen gaan online door?

Alle MAT lessen (fundamentals/basic, open level, intermediate/advanced) kan je ook online volgen via Zoom. We streamen deze lessen live vanuit de studio. Doe je regelmatig deze online lessen mee dan raden we aan om, naast je mat, ook een aantal 'props' bij de hand te hebben of op termijn aan te schaffen: Magic Circle, Triad Ball, Arm Weights (0,5 kg en/of 1kg), elastiek band (Thera Band) en handdoek. We gebruiken deze props tijdens de lessen in de studio om een gevarieerde workout aan te bieden.

Het is ook mogelijk om online 'Personal Training' lessen (privé, duet) te boeken.

In welke les kan ik starten als ik fysieke klachten en blessures heb?

 • Dan is het aan te raden om te starten met een of meerdere privéles(sen). Tijdens een privéles kunnen we je klachten bespreken, je individueel begeleiden en de oefeningen aanpassen aan jouw specifieke klachten/blessures.
 • Na 1 of meerdere privélessen en na een OK van de lesgever kan je overstappen naar een groepsles.
 • Raadpleeg in geval van twijfel over uw fysieke conditie steeds een arts of kinesist/specialist voordat u met Pilates start.
 • Vermeld blessures en fysieke klachten aandoeningen steeds op het intake formulier of laat voor de start van een groepsles (Mat/Tower) je fysieke klachten weten aan de instructor.

Mag ik met Pilates starten tijdens de zwangerschap?

We laten zwangere vrouwen niet starten met Pilates als ze nog nooit Pilates vóór de zwangerschap hebben gevolgd. Volgde je al lessen vóór je zwangerschap dan kan je de lessen blijven volgen. Volg je matlessen dan raden we aan om vanaf de 2 trimester of tenlaatste half weg in de zwangerschap over te stappen naar privélessen of Towerlessen.

Als je nog nooit Pilates hebt gevolgd ben je zéker welkom na de zwangerschap. Je kan starten vanaf 6 weken na de bevalling en na de goedkeuring van je arts. De oefeningen werken goed om je lichaam terug in conditie en balans te krijgen.

Hoeveel keer per week mag/moet ik trainen om resultaat te halen?

Een vraag die zeer veel gesteld wordt en waar je geen eenduidig antwoord op kan geven. Dit hangt af van je fysieke conditie, je zelfdiscipline en je doel. Veel belangrijker echter dan het aantal keer per week is echter de regelmaat waarmee je Pilates beoefent. We hebben zeer veel klanten die met 1 keer per week, elke week, fantastische resultaten boeken. Mensen die sneller in vorm willen zijn kunnen dit opdrijven naar 2 tot 3 keer per week. Sommige Pilates beoefenaars die goed vertrouwd zijn met de volgorde van de matoefeningen, doen zelfs dagelijks hun Pilates oefeningen thuis!

Kan ik Pilates gebruiken om af te vallen?

Wat je in de eerste plaats mag verwachten van Pilates is een verbeterde houding en dat je, op termijn, leniger en sterker wordt. Alleen op het advanced en superavanced niveau wordt Pilates pas intens genoeg wordt om ook een aerobisch effect te hebben. Om echt overwicht te verliezen combineer je Pilates dan ook best met een aerobe activiteit zoals (snel)wandelen, lopen, fietsen of zwemmen in combinatie met een aangepast dieet.

Kan ik eten net voor een les?

Het is te raden om niet net voor je les te eten. Liefst een paar uur daarvoor. Een banaan, gedroogd fruit of energiereep kan wel tot ongeveer een half uur voor de les.

Welke kledij moet ik dragen tijdens een Pilatesles?

 • Draag comfortabele en sportieve kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. Voor onze instructors is het gemakkelijker om wat je lichaam doet te volgen indien je kleding toch vrij nauwsluitend is. Dan kunnen zij de juiste correcties kan geven. Draag geen kledij met ritsen, want hierdoor kan de bekleding van de toestellen beschadigd worden.
 • Om hygiënische redenen dragen we propere sokken.
 • Losse haren worden vastgebonden zodat je haar je niet kan hinderen tijdens de oefeningen.
 • De toestellen en matten worden na de lessen schoon gemaakt, dus je hoeft niet op een handdoek te liggen. Handdoeken zijn voorhanden in de studio, maar als je liever je eigen handdoek gebruikt om onder je hoofd te leggen dan mag je die meebrengen.

Wat is het verschil tussen Classical Pilates en Contemporary Pilates?

Classical Pilates respecteert het originele werk van JP en is gebaseerd op de originele oefeningen in de originele volgorde. Pilates nam nooit een patent op zijn methode wat er toe geleid heeft dat een heleboel variaties van Pilates bestaan en worden gegeven. Deze worden meestal onder de noemer Contemporary Pilates geplaatst. Er zijn in het Pilates milieu enorme discussies over wie nu de échte Pilates geeft, maar veel belangrijker is van les te volgen bij een Certified Pilates trainer en dat kan in beide stijlen.

Wat is het verschil tussen Pilates en Yoga?

Tijdens het ontwikkelen van zijn methode was JP zeker geïnspireerd door yoga. Er zijn duidelijk gemeenschappelijke elementen, zoals aandacht voor de ademhaling, vloeiende bewegingen en bepaalde houdingen. Bij Pilates ligt de nadruk meer op spiertonus, kracht, core training en buikspieren, zonder de meer spirituele dimensie die zo eigen is aan yoga.

Pilates en yoga staan niet tegenover elkaar maar vullen elkaar perfect aan. Veel Pilates instructors beoefenen daarom ook een vorm van yoga.

Worden betaalde lessen terugbetaald?

 • Betaalde lessen en lessenkaarten worden niet terugbetaald.
 • Kaarten op naam mogen niet doorgegeven worden aan anderen.

Hoelang is een kaart geldig?

 • Alle 5 en 10-lessenkaarten zijn 4 maanden geldig en alle 20-lessenkaarten 6 maanden. Een losse les is 1 maand geldig.
 • Elke les die later dan 24 uur voor aanvang wordt afgezegd zal worden aangerekend.

Hoe kan ik betalen?

 • Wij aanvaarden betalingen online, in cash en via overschrijving.
 • Onze bankgegevens zijn: Pilates Works bvba: 363–0758654–57
  IBAN: BE09 3630 7586 5457
  BIC: BBRUBEBB
 • Al onze prijzen zijn 21% BTW inbegrepen.
 • Op vraag kan er een factuur gemaakt worden, geef enkel je bedrijfsnaam, adres en BTW nr door.

Hoe kom ik met de Vélo naar de studio?

 • Woon je buiten de stad of kom je met de trein naar Anwerpen, dan kan je met de stadfiets of ‘Velo’ naar de studio komen. https://www.velo-antwerpen.be/

Waar kan ik parkeren?

Good to know!

 • Schoenen worden uitgedaan voor men de studio betreedt.
 • Water wordt jullie aangeboden in onze studio.
 • Er is een kleedkamer en douche aanwezig.
 • Je kan je ook opfrissen, er zijn washandjes, handdoeken, deodorant en handlotion beschikbaar in onze badkamer.
 • We hebben geen lockers, neem je waardevolle bezittingen mee in de studio.
 • De studio is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen.
 • Matten en props zijn aanwezig in de studio, je moet geen eigen mat voor Pilates meebrengen.
 • Gebruik om hygiënische redenen je eigen handdoek.