Pilates Works logo

Pilates Works 6673
Pilates Works 8479
Pilates Works 8725

MAT classes

Tijdens deze groepslessen doen we de Pilates-grondoefeningen, met gebruik van verschillende ‘props’ (accessoires) zoals: Magic Circle, Triadball™, Small Arm Weights, Theraband… Deze lessen worden gegeven in verschillende niveaus van beginner tot gevorderde.

Alle matlessen gaan van start begin september, maar je kan in principe op elk moment tijdens het jaar mee inpikken met de Start to Pilates lessen. Tijdens de zomermaanden juli en augustus voorzien we de zomerMAT lessen, dit zijn ‘open level’ matlessen voor mensen met ervaring en die hun conditie willen blijven onderhouden tijdens de zomer.

  • Start to Pilates: is een permanente introductiereeks van 6 matlessen. Start met deze reeks als voorbereiding op de groepslessen (MAT basic, MAT basic/intermediate, TOWER basic). Indien nodig kan je deze reeks meermaals volgen. We voorzien 4 reeksen doorheen het schooljaar. Alle Start to Pilates data staan vermeld op de Start to Pilates pagina.
  • MAT basic: is een matles aan een rustig tempo met alle basisoefeningen. Iedereen kan in deze les van start gaan of mee inpikken in de loop van het jaar. Ben je liever nog iets meer voorbereid om in deze les te starten, volg dan een reeks Start to Pilates.
  • MAT basic/intermediate: is een matles aan een steviger tempo, met meer oefeningen per les, en meer variatie in de oefeningen dan de MAT basic.
  • MAT intermediate/advanced: is een matles voor gevorderden. Pittiger dan de MAT basic/intermediate met een groter aantal advanced oefeningen en met meer flow. De ultieme Pilates workout.
  • MAT Lunch Break: is een reeks van telkens 6 matlessen van 45 minuten voor alle niveaus. Dit is een iets kortere matles voor degenen die over de middag of tijdens de lunchpauze willen werken aan hun conditie. Alle MAT Lunch Break data staan vermeld op de MAT Lunch Break pagina.