Pilates Works logo

Pilates Works 7984
Pilates Works 7777
Pilates Works 7681

Marijke Merckx

Na meer dan 20 jaar ervaring in het geven van groepsfitness en personal training kwam Marijke in contact met Pilates. Het jarenlang intensief sporten had nek-en heupblessures veroorzaakt en door het beoefenen van Pilates verdwenen de klachten. Ze voelde dat Pilates haar lichaam weer in balans bracht en dat prikkelde haar om meer te weten over de methode.

In 2008 ronde zij de Comprehensive Peak Pilates opleiding (level 1, 2 & 3) af bij Kelly Mc Kinnon in Brussel.

Ze werkte eerst als Pilates instructor bij Corpus Studios in Brussel en gaf Pilates bij de Operastudio Gent.

Sinds 2006 geeft Marijke lessen bij Pilates Works.

Ze blijft zich bijscholen en nam deel aan tal van internationale Pilates workshops en conferenties, zoals Mve Chair Peak Pilates, 5th International Polestar Pilates Conference Keulen 2008, International Pilates Heritage Congress - Monchengladbach 2017, Franklin Method workshops (bij Eric Franklin & Morten Ditmer) en Continuing Educations en Triadball workshops bij Michael Frizke en Ton Voogt.

Naast Pilates heeft Marijke een grote interesse voor energetisch lichaamswerk. Ze behaalde in 2013 en 2015 haar eerste en tweede graad in Ushui Reiki Healing.

In 2016 volgde ze Yin Yoga docentenopleiding module 1 & 2 bij Emrich Suichies (New Health Centre, Nederland) en in 2018 volgde ze de jaaropleiding Energetische basiskennis A en B bij Oost West Centrum te Antwerpen. In 2019 startte ze met een 4 -jarige opleiding Zen Shiatsu bij Oost West Centrum Antwerpen.

Sinds enkele jaren beoefend Marijke Ashtanga Yoga Mysore style http://www.antwerpyoga.be/.

Het dagelijks beoefenen van Ashtanga Yoga geeft haar een goede lichamelijke conditie en een rustige geest waardoor Marijke elke dag met veel enthousiasme en toewijding de Pilates geeft.

Haar motto: De mooiste reis van het leven is de reis binnenin jezelf.