Pilates Works logo

Pilates Works 8504

Welkom to Pilates Works, a Classical Pilates studio classes, workshops & teacher training

Pilates Works werd opgericht in 2001 door Ann Van Huffel. In de beginfase was zij de enige instructor maar in verloop van tijd groeide Pilates Works uit tot een grotere studio met een team van lesgevers.

In 2010 verhuisde de studio naar de huidige locatie op de Oude Leeuwenrui, in een ruime, volledig uitgeruste studio die beschikt over 4 reformers, 2 cadillacs, 4 towers, Chairs, Barrels en small props én een afzonderlijk ruimte voor Pilates mat- en yogalessen.

Pilates Works is een classical pilates studio, wat betekent dat de stijl van lesgeven een sterke basis heeft in de originele Pilates Methode zoals die werd ontwikkeld door J.H. Pilates. Al onze lesgevers zijn Classical Pilates getraind en gecertificeerd.

Naast Pilates organiseert Pilates Works ook regelmatig multi-disciplinaire workshops met als centraal thema beweging en wellness. Dit gaat van een tweedaagse Pilates workshop met gastlesgevers uit binnen- en buitenland tot sessies rond Franklin Method, voetreflexologie, meditatie enz.

Pilates Works organiseert ook opleidingen in de Classical Pilates methode onder de noemer ‘Pilates Works Teacher Training’. We bieden opleidingen aan voor zowel Pilates Mat, Tower als Comprehensive (alle toestellen).

“Tijdens de lessen voel ik me sterker worden en meer in balans. Direct na de les volgt er het gelukzalig gevoel van volledige gewaarwording van het gehele lichaam, je vertrekt met een hoop nieuwe energie. Ook tijdens het dagelijkse leven voel ik me beter in mijn vel en denk ik vaker na over mijn houding en ademhaling. ”

— Annelies