Pilates Works logo

Pilates Works 6995
Pilates Works 6972
Pilates Works 6882 200209 145359

Valérie Masquilier

Valérie volgde haar dansopleiding aan De Koninklijke Balletschool van Antwerpen o.l.v. Jos Brabants en Marinella Paneda. Tijdens haar opleiding volgde ze de Summercourse in The School of American Ballet te New York . In 1992 studeerde ze af en begon haar danscarrière in het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen o.l.v. Robert Denvers.

In 1996 verbrede ze haar horizon in de moderne danswereld en danste o.a. bij het moderne dansgezelschap Djazzex (Den Haag-NL) , Tanztheater Innsbruck ( Oostenrijk) en diverse producties in België .

Tevens werkte ze als choreografe, repetitor en gastdocent in Oostenrijk en België. Ze werkte ook mee aan de musicalproducties en musicalstages bij de toenmalige musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In 2002 behaalde Valérie haar ‘pedagogisch diploma leraar dans’ aan het Hoger Instituut voor Dans te Lier. Sinds 2003 werkt Valérie als leerkracht dans aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen. In 2009 was ze gastdocent voor klassieke dans aan de opleiding dans Artesis Hogeschool Antwerpen.

Zij heeft in 2015 de Pilates Matopleiding (level 1 & 2) bij Pilates Works (Classical Pilates Belgium) gevolgd en in 2020 rond zij de Pilates Comprehensive opleiding, door Ann Van Huffel gegeven, af.

Naast vermelde opleidingen volgde zij ook nog Franklin Method workshops, Advanced Pilates Mat bij Ann Van Huffel en Pilates workshops bij Michael Frizke en Ton Voogt.